30 g másla
| 1 větší cibule
| 400 g hladké mouky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| sůl
| 100 g strouhaného tvrdého sýra
| 125 ml mléka
| 125 ml vody
Postup přípravy receptu Cibulové briošky:
Troubu předehřejte na 200 st. V pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte cibuli a smažte, až máslo změkne a zvláční. Do mísy prosijte mouku s kypřícím práškem. Vmíchejte špetku soli a sýr. Přidejte mléko, vodu i osmaženou cibuli a vařečkou zpracujte těsto. Vyklopte je na vál a ručně zpracujte tak, aby bylo hladké. Těsto je potřeba zpracovávat lehce a rychle, protože dlouhým a příliš důkladným hnětením by bochánky ztěžkly a nenabyly by.
Z těsta rozválejte asi dva centimetry silnou placku.
Kulaté tvořítko o průměru 3 cm pomoučněte a vykrajujte jím z těsta kolečka. Ta pak dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě dozlatova.
Podávejte samostatně nebo jako přílohu k domácí paštice nebo sýrům.
Fotky receptu Cibulové briošky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!