Postup přípravy receptu Cibulové koláče:
Připravíme si kvásek - do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Pak do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Důkladně vařečkou vypracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
Náplň připravíme z očištěných cibulí, které nadrobno nakrájíme společně s uzeným masem. Připravené suroviny smícháme dohromady, přidáme celé vejce, sůl, pepř a nadrobno nasekaný rozmarýn. Všechno důkladně promícháme. Až těsto vykyne, rozdělíme ho na dílky, ze kterých vytvoříme kuličky, dáme je na vymazaný plech a počkáme, až kuličky znovu vykynou. Po vykynutí vytvarujeme koláčky, jejich okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme slanou náplní. Cibulové koláče pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 °C dozlatova.