Použité suroviny receptu Cibulové koláčky s olivami:
500 g bílé cibule
| 1 svazek jarní cibulky
| 3 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 3 lžíce tekutého medu
| sůl, mletý černý pepř
| 2 vejce
| 200 g hustého jogurtu
| 300 g lučiny
| špetka mletého kmínu
| 400 g listového těsta
| máslo na vymazání misek
| 80 g černých oliv
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Cibulové koláčky s olivami:
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a velmi zvolna na něm orestujeme bílou cibuli a česnek. Když směs zezlátne, přidáme med a cibulky. Vše podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. Vejce rozšleháme s jogurtem a lučinou. Směs osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozdělíme na 8 čtverců. Nízké zapékací misky vytřeme máslem. Každou vyložíme 2 plátky těsta tak, aby se rohy čtverců vzájemně nepřekrývaly.
Do mističek rozdělíme hotovou cibulovou náplň a okapané olivy. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem. Misky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a koláčky pečeme 30 minut.
Fotky receptu Cibulové koláčky s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!