4 ks vepřové kotlety z krkovičky
| pepř
| sůl
| trochu kmínu
| 3 stroužky česneku
| 1 svazek petrželky
| 4 ks střední cibule
| 1/2 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce hořčice
| 50 g oleje nebo sádla
| 1/4 kostky masoxu rozpuštěného ve 1/4 l vody
| 1/8 l zakysané smetany
| 8 l 1/8 l kyselé smetany
| 100 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu Cibulové kotlety :
Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky. Kotlety osolíme, opepříme a posypeme trochou kmínu. Na rozpáleném oleji v kastrolu opečeme po obou stranách kotlety. Vyjmeme z kastrolu a uložíme na teplém místě. Na šťávě po opékání osmahneme cibulovou směs a česnek dozlatova.
Přidáme petrželku, podlijeme rozpuštěným masoxem a dohladka povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí zakysané a kyselé smetany. Přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky a opečeme na pánvi. Měkké kotlety rozložíme na talíře, přidáme hořčicovou omáčku posypanou proužky slaniny a podáváme. Jako příloha se hodí opékané brambory nebo chléb.
Fotky receptu Cibulové kotlety :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!