Postup přípravy receptu Čínské bochánky vařené v páře:
Droždí rozdrobíme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Vařečkou je mícháme tak dlouho, až se rozpustí.
Pak přidáme mouku a těsto v míse rukou krátce propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně půl hodiny. Kynuté těsto rozdělíme na 4 až 5 dílů. Z každého vyválíme tenkou placku, potřeme ji olejem, posypeme solí a kmínem, část těsta obarvíme paprikou. Placku pevně zarolujeme a roládu nakrájíme na stejné díly.
Dva a dva díly složíme na sebe, střed horního dílu citlivě zmáčkneme držadlem vařečky tak, aby se roláda po obou stranách otevřela.
Když jsou všechny bochánky hotové, přivedeme do varu vodu a v napařovacím hrnci ( mělo by jí být větší množství, aby se vytvořilo hodně páry). Nízký děrovaný pařák podložíme kastrůlkem, vejde se pod něj víc vody. Na pařáček dáme bochánky a hrnec pokryjeme pokličkou. Asi za 7 minut se bochánky střední velikosti uvaří. Menším stačí 5 až 6 minut - při delším vaření by ztežkly a ztvrdly.
Tyto vařené bochánky chutnají teplé ke gulášové polévce i ke guláši.