Postup přípravy receptu Cipískovo tajemství:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Zvlášť orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájená játra a dusíme doměkka. Na plátky masa navršíme orestovaná játra, nudličky anglické slaniny, krájené feferonky a kapie. Plátky masa přehneme, sklepneme paličkou, případně zajistíme párátkem a opečeme na rozpáleném sádle nebo tuku. Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme hořčici a osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu - asi čtvrt litru, promícháme, přidáme worcester a dobře provaříme. Podle chuti dosolíme. Vzniklou šťávou přeléváme maso na talíři. Cipískovo tajemství podáváme s brambory, nebo hranolkami, zdobíme zeleninou.