6 ks vajec
| 200 g cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 50 ml mléka
| 300 g hladké mouky
| 1 ks kypřící prášek
| 150 g rozinek
| 100 g kandovaného ovoce
| 100 g mandlí
| 125 g vlašskcýh ořechů
| 30 ml oleje
Postup přípravy receptu Císařský moučník:
V mixéru vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme. Prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem. Do prosáté mouky přidáme rozinky, kandované ovoce, nasekané mandle a vlašské ořechy. Do vyšlehané vaječné hmoty ručně zlehka vmícháme směs mouky a ostatních surovin. Nakonec přilijeme tenkým pramínkem olej. Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme. Po upečení necháme moučník vychladnout na mřížce, teprve pak jej rozkrájíme a případně posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Císařský moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!