Postup přípravy receptu Citronová bábovka s jogurtovou polevou:
Předehřejeme troubu na 180 °C, formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou.
Máslo s cukrem utřeme dohladka, přidáme žloutky (jeden po druhém). Pak vmícháme citronovou kůru, citronovou šťávu a jogurt.
Prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva a sodou (nebo krátce promixujeme v mixéru – pekařský trik).
V další misce ušleháme z bílků a soli sníh.
Jemně vmícháme práškovou směs do másla s cukrem a následně přidáváme po částech sníh z bílků.
Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 50 minut. Pomocí špejle průběžně zkoušíme, zda je bábovka hotová – pokud se na špejli nelepí těsto, je již hotovo.
Po vyjmutí z trouby necháme 15 minut chladnout ve formě, pak bábovku vyklopíme a necháme dále chladnout. Mezitím si připravím polevu.
Do misky prosijeme cukr, přidáme citronovou šťávu a dobře promícháme. Pak postupně vmícháváme jogurt, aby směs zůstala hladká a netvořily se hrudky.
Vychladlou bábovku přemístíme na velký talíř, ozdobíme polevou a necháme vychladit.