Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Citronové kuře s vínovou omáčkou a dušenou zeleninou

fotka Citronové kuře s vínovou omáčkou a dušenou zeleninou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 105 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Citronové kuře s vínovou omáčkou a dušenou zeleninou:

1 kuře (asi 1,2 kg)  | 1 citron  |  sůl  |  cayenský pepř  | 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku  | 2 cibule  | 2 kedlubny (asi 650 g)  | 1 svazek malé mrkve (asi 500 g)  | 400 ml kuřecího vývaru  | 1/8 litru suchého bílého vína  | 200 g dlouhozrnné rýže  | 1-2 lžíce solamylu  | 50 g smetany na šlehání  | 1/2 lžičky cukru  | 2 svazky kerblíku  |  režnou nit

Postup přípravy receptu Citronové kuře s vínovou omáčkou a dušenou zeleninou:

Citron důkladně omýt a jeho kůru nahrubo nastrouhat. Potom citron rozpůlit, z jedné půlky vymačkat šťávu a druhou rozkrájet na plátky. Kuře pečlivě omýt a osušit. Zevnitř i na povrchu ho potřít solí, cayenským pepřem a polovinou nastrouhané citronové kůry. Režnou nití pevně svázat stehna a křídla na zádech kuřete. Kuře dá do pekáče hrudí dolů. Posypat ho vločkami tuku a v předehřáté troubě (200 °C, st. 3) péct cca 1 a 1/4 hodiny.
Cibuli oloupat a přepůlit. Kedlubny a mrkev očistit a opláchnout. 2 mrkve nakrájet na kousky, kedlubny na špalíčky. Zhruba po 30 minutách pečení kuře obrátit, přidat k němu cibuli, kousky mrkve a plátky citronu. Přilít 1/8 litru kuřecího vývaru a suché bílé víno. Za občasného polévání výpekem upéct kuře doměkka.
1/2 litru osolené vody přivést k varu, přisypat rýži a pod poklicí ji při mírné teplotě 20 minut vařit.
V malém množství vroucí osolené vody pak dusit celou mrkev 10 až 15 minut a nakrájené kedlubny 8 minut.
Kuře vyndat z pekáče a udržovat teplé. Do pekáče vlít druhou část kuřecího vývaru, promíchat s výpekem a propasírovat přes síto do jiné nádoby. Přidat zbytek citronové kůry a přivést k varu. V malém množství vody rozmíchat solamyl, omáčku jím zahustit a za stálého míchání krátce povařit. Potom ji ještě zjemnit smetanou a ochutit solí, cayenským pepřem, případně také cukrem.
Trochu kerblíku si odložit na zdobení a zbytek nadrobno nasekat a vmíchat do rýže.
Naporcované kuře podávat s rýží, omáčkou a dušenou zeleninou.


Fotky receptu Citronové kuře s vínovou omáčkou a dušenou zeleninou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Citronové kuře s vínovou omáčkou a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !