Použité suroviny receptu Citronovo-cizrnový koláč:
500 g vařené nebo konzervované cizrny
| 4 vejce
| 250 g krupicového cukru
| 1/2 lžičky kypřícího prášku
| strouhanou kůru ze 2 citronů, polovinu smíchejte s krupicovým cukrem
| šťávu z 1 citronu
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Citronovo-cizrnový koláč:
1. Cizrnu rozmixujte na hladkou kaši a v míse ji spojte s ostatními surovinami kromě tuku, citronové šťávy a kůry smíchané s cukrem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
2. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymastěte a vyložte pečicím papírem. Přesuňte do ní těsto a povrch uhlaďte. Pečte tři čtvrtě hodiny; potom špejlí otestujte, jestli už je těsto propečené. Můžete použít i menší formičky, jen počítejte s tím, že se doba pečení může až o polovinu zkrátit.
3. Formu vyjměte a nechte ji na mřížce trochu vychladnout. Ještě zatepla ale těsto zakapejte citronovou šťávou – krásně se vsákne a dodá mu báječnou chuť. Koláč pak už jen posypte cukrem smíchaným s citronovou kůrou.
Fotky receptu Citronovo-cizrnový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!