Použité suroviny receptu Citrónový dezert s želatinou:
2 vejce
| 2 žloutky
| 6 lžic cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 citron
| 6 g želatiny
| 1 kelímek (200 g) smetany na šlehání
| plátky limetky nebo citronu
| vaflové trubičky na ozdobení
Postup přípravy receptu Citrónový dezert s želatinou:
Žloutky oddělit od bílků. Cukr, vanilkový cukr a žloutky ušlehat do pěny. Do tohoto vaječného krému přimíchat ostrouhanou kůru a šťávu z citronu a za stálého míchání přidat a rozpustit želatinu.
Z bílků ušlehat tuhý sníh a ze smetany šlehačku. Obojí lehce zamíchat do krému, naplnit pohárky a dát vychladit. Před podáváním ozdobit trubičkami.
Fotky receptu Citrónový dezert s želatinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!