Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládová poleva s holandským kakaem:
1/2 l mléka
| 1/2 l vody
| 100 g holandského kakaa
| 500 g cukru krystal
| 1 vanilkový pudinkový prášek
Postup přípravy receptu Čokoládová poleva s holandským kakaem:
V hrnci smícháme vodu s mlékem, přisypeme cukr, vanilkový prášek a prosijeme kakao. Rozšleháme metlou a za stálého míchání (nebo lépe šlehání metlou) přivedeme k varu a vaříme další cca dvě minuty.
Hrnec s polevou vložíme do studené vody (do dřezu nebo většího kastrolu) a za neustálého prošlehávání (musíme předejít vytvoření škraloupu nebo ztuhnutí!) necháme zchladnout.
Pokud je poleva (omáčka) příliš hustá, můžeme ji povolit mlékem nebo vodou.
Používáme na polití palačinek (nejlépe plněných pribináčkem nebo tvarohem a bohatě ozdobených šlehačkou), zmrzlinových či pudinkových pohárů apod.
S touto polevou slavila moje maminka velké úspěchy ve své zahradní cukrárně.
Fotky receptu Čokoládová poleva s holandským kakaem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!