Postup přípravy receptu Čokoládová štola:
Marcipán zpracujeme s polovičním množstvím pomerančové kůry a s pomerančovým likérem v hladkou hmotu a vytvarujeme z ní váleček dlouhý asi 30 cm. Meruňky nakrájíme nadrobno. Pomerančový sirup krátce zahřejeme a ponoříme do něj meruňky. Ořechy opražíme na pánvi. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, 200 g másla, 150 g moučkového cukru a přidáme zbylou pomerančovou kůru, vanilku a špetku soli. Ušleháme metličkou a poté vešleháme i vejce a tvaroh. Nakonec vmícháme mouku, kakao a prášek do pčiva. Přidáme meruňky, ořechy, sekanou čokoládu a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta rozválíme plát asi 30x30 cm, položíme na něj marcipánový váleček, srolujeme a vložíme do formy na štolu, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali moukou. Čokoládovou štolu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Nakonec rozpustíme 75 g másla a ještě horkou čokoládovou štolu jím potřeme a posypeme moučkovým cukrem.