V kastrolku na másle zesklovatíme cibulku tak, aby nezhnědla. Přidáme víno a 1 - 2 kostky hovězího bujónu a na středním plameni směs zahříváme asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Ke konci vaření přidáme do vinné směsi nalámané kostičky z tabulky čokolády. Směs přelijeme do mísy a rozmícháme elektrickým mixerem asi během 2 - 3 minut na hladkou omáčku a vrátíme směs zpět do kastrolku.
Zvlášť v hrnečku si rozmícháme mouku ve 3 lžících vody a intenzivně směs mícháme, aby nevznikly žmolky. Moučnou směs přilijeme za míchání do vinné omáčky a zahříváme asi 2 - 3 minuty, až omáčka zhoustne a přidáme koňak. Čokoládovou vinnou omáčku podáváme teplou k jakémukoliv červenému masu.
Fotky receptu Čokoládová vinná omáčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!