Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 34 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládová zmrzlina s karamelizovanými mandlemi:
200 g oloupaných mandlí, které opečete v troubě (teplota 160°C/stupeň, 15 minut)
| 100 g cukru krystal
| 30 ml vody
| 1/2 vanilkového lusku
| 150 g čokolády
| 100 g kakaa
| 1 KL mleté pálivé papriky
| 1 KL skořice
| 1/2 KL čerstvě umletého černého pepře
| 30 g sušeného mléka
| 3/4 l plnotučného mléka
| 70 g cukru
| 230 g jemně nastrouhané hořké čokolády
| 150 g karamelizovaných mandlí s paprikou
Postup přípravy receptu Čokoládová zmrzlina s karamelizovanými mandlemi:
Mandle: Cukr a vanilku smíchejte s trochou vody a přiveďte k prudkému varu. Přidejte ještě vlažné mandle, sundejte z plotny a míchejte, dokud cukr na mandlích nezkrystalizuje. Poté dejte Ve znovu na mírný plamen a míchejte; až mandle získají temně hnědou barvu, vysypte je na alobal a oddělte jednu od druhé. Nechte vychladit. Ve větší míse smíchejte kakao, papriku, skořici a pepř. Mezitím rozpusťte čokoládu. Karamelizované mandle namočte v čokoládě a obalte ve směsi kakaa s kořením. Nakonec je na sítku jemně zbavte přebytečného kakaa.
Zmrzlina: Rozpusťte sušené mléko v plnotučném. Přidejte cukr, uveďte do varu a přihoďte nastrouhanou čokoládu. Znovu uveďte do varu a poté směs vlijte do mísy. Vložte do studené lázně a míchejte směs, dokud se neochladí na pokojovou teplotu. Pak už ji můžete dát zmrazit-a posléze servírovat posypanou mandlemi.
Fotky receptu Čokoládová zmrzlina s karamelizovanými mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!