Postup přípravy receptu Čokoládové croissanty:
Nejprve připravíme kvásek: část mléka mírně zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a necháme vzejít. Na vál prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme změklý tuk, cukr, špetku soli, kvásek a zbytek mléka. Zaděláme hladké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou, a necháme je na teplém místě vykynout. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do kruhové placky, kterou rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Na každý trojúhelník potom položíme kousek nugátové čokolády a zarolujeme směrem ke špičce. Konce trojúhelníků ohneme do tvaru rohlíku, přeneseme na tukem lehce vymazaný plech a potřeme po povrchu žloutkem. Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů Celsia a upečeme dozlatova.