Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládové fondue:
3 velké tabulky hořké (popř. mléčné či bílé) čokolády
| podle chuti a možností ovoce (jahody, banán, kivi, jablka, hrušky, nektarinky, hroznové víno apod.)
| podle chuti piškoty nebo sušenky bez náplně, které se dají napichovat na vidličku
| trocha ztuženého tuku
Postup přípravy receptu Čokoládové fondue:
Do hrnce dejte trochu vody a přiveďte ji k varu. Na tento hrnec dejte menší rendlík, do kterého vložte na kusy nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji rozpusťte, bude-li příliš hustá, přidejte trochu ztuženého tuku. Poté čokoládu nalijte do menší silnostěnné keramické misky a tu dejte doprostřed mísy nebo velkého talíře s nakrájeným ovocem a piškoty. Podává se s dezertními vidličkami, na které si každý napichuje ovoce a piškoty a namáčí do čokolády. Pokud v průběhu jídla čokoláda příliš ztuhne, znovu ji rozehřejte.
Fotky receptu Čokoládové fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!