Použité suroviny receptu Čokoládové košíčky s pařížskou šlehačkou:
Těsto:
| 180 g hladké mouky
| 30 g kakaa
| 80 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 150 g másla
| 1 vejce
| Náplň:
| 250 ml smetany ke šlehání
| 30 g krupicového cukru
| 50 g čokolády na vaření
| jahody a pomeranč na ozdobení
| 20 g kakaa
Postup přípravy receptu Čokoládové košíčky s pařížskou šlehačkou:
Mouku smícháme s cukrem a kakaem. Prosijeme ji na vál, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky ztuhnout. Mezitím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme z plotýnky a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se zcela rozpustí, a dáme vychladit. Těsto rozkrájíme na kousky, vtlačíme je do kovových formiček na košíčky a spodní část propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních Celsia asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně zchladnout a pak košíčky vyklopíme. Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ji do košíčků. Jahody omyjeme a rozpůlíme. Pomeranč oloupeme a z každého dílku vyřízneme ostrým nožem dužinu. Košíčky ozdobíme ovocem a podáváme.
Fotky receptu Čokoládové košíčky s pařížskou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!