Použité suroviny receptu Čokoládovo – jablečná buchta se šlehačkovou peřinkou:
Těsto:
| 4 vejce
| 15 dkg cukru
| 15 dkg hl. mouky
| 2 lžíce oleje
| dle potřeby: trošku prášku do pečiva
| dle chuti: kakao
| Náplň:
| 6 velkých jablek
| 1 vanilkový cukr
| Dokončení:
| 3 smetany na šlehání Rama Cremefine
Postup přípravy receptu Čokoládovo – jablečná buchta se šlehačkovou peřinkou:
Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme vanilkový cukr, popřípadě ještě dosladíme cukrem a 5 minut povaříme. Poté necháme vychladnout!
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mouku rozmíchanou s kypřícím práškem a kakaem a zlehka zamícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech a pečeme pro 160 °C cca 10-15 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Na vychladlý plát těsta navrstvíme jablka a ušlehanou smetanu.
Fotky receptu Čokoládovo – jablečná buchta se šlehačkovou peřinkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!