Postup přípravy receptu Čokoládovo-ořechové suflé :
Mandle a ořechy umeleme nebo rozdrtíme najemno a smícháme je. Čokoládu nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
Troubu předehřejem asi na 190 °C. Připravíme si formičky na suflé (6 - 8ks). Místo formiček můžeme použít stejné hrnečky. Důkladně je vymažeme máslem a vysypeme ořechy.
Připravíme si vodní lázeň. Do mísy vložíme čokoládu a přilijeme likér. Čokoládu necháme za stálého míchání rozehřát. Vzniklá čokoládová hmota musí být hladká a lesklá. Mísu vyndáme z lázně a čokoládu necháme trochu vychladnout.
Mezitím si prosejeme mouku a vmícháme ji do čokolády. Jemně ale důkladně vmícháme asi dvě třetiny cukru a žloutky. Nakonec ušleháme bílky v pevný sníh a zapracujeme do něj zbylý cukr. Bílkovou hmotu pak po částech vmícháme do připravené čokolády. Těsto moc nemícháme a je důležité vmíchávat sníh postupně, aby se zachovala nadýchanost těsta.
Fotky receptu Čokoládovo-ořechové suflé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!