Postup přípravy receptu Čokoládový lanýžový dort:
Kousky čokolády, třetinu smetany a med dejte do varné mísy. Nalijte do kastrolu vodu, přiveďte ji k varu a na hrnec postavte mísu s čokoládou tak, aby se nedotýkala vody. Plamen stáhněte na absolutní minimum. Po 15–20 minutách rozpuštěnou čokoládu promíchejte. Čokoláda teď musí vychladnout zhruba na tělesnou teplotu, zatím si připravte formu: ze silné plastové fólie vystřihněte pás i kolo na dno a vložte je do formy. Zbylou smetanu vlijte do velké mísy a přidejte ztužovač, kávu i skořici. Šlehejte, aby směs trochu zhoustla. Čokoládu přidejte do mísy se šlehačkou; všechno opatrně promíchejte kovovou lžící nebo stěrkou v osmičkovém pohybu. Dejte do formy čokoládovou náplň a obrácenou lžící uhlaďte povrch. Pak všechno uložte přikryté do lednice a nechte ztuhnout minimálně hodinu, lépe přes noc. Nakonec formu rozevřete, sejměte kovový a plastový kruh. Na dort položte převrácený talíř, dezert na něj překlopte, sejměte dno a sloupněte plastové kolo. Poprašte dort kakaem a nakrájejte na tenké řezy.