Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Čtyřbarevná pizza :
250 g hladké mouky
| 140 ml vody
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 lžička soli
| 1/3 kostky droždí
| Na těsto přijde: česnek konzervovaný tuňák, rajčata, kečup, kuřecí šunka, žampiony, brokolice, eidam či niva
Postup přípravy receptu Čtyřbarevná pizza :
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze i kratší dobu).
Když je těsto vykynuté, rozválíme ho do pečící formy (pomůžeme si malou hladkou sklenkou, kterou pomoučíme a s její pomocí těsto hrneme do stran a do krajů, aby byla všude rovnoměrná vrstva).
Potřeme olejem, poklademe rozetřený česnek se solí. Pak dáme tenkou vrstvičku kečupu (my jsme si doma oblíbili drcená rajčata - lze koupit nejčastěji v plechovce, ale i v papírovém balení).
Na to klademe plátky kuřecí šunky a kousky konzervovaného tuňáka, a dále na drobné kousky nakrájená rajčata. Přidáme žampiony (lze obměnit vařenou brokolici, tu je ale nutno předtím rozebrat na malé kousky).
Navrch nastrouháme sýr eidam. Kdo má rád pikantnější chuť, může použít místo eidamu nivu. Dáme zapéct. Podáváme nejlépe teplé, dobře ale chutná i studená.
Čtyřbarevná pizza se dá různě obměňovat podle toho, co dům dá.
Fotky receptu Čtyřbarevná pizza :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!