Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři netradiční výborné pizzy

fotka Čtyři netradiční výborné pizzy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Čtyři netradiční výborné pizzy:

Těsto:  | 500g polohrubé mouky  | 300ml vlažné vody  | 5 lžic olivového oleje  | 1-2 lžičky soli  | Kvásek:  | 1/2 kostky droždí(20g)  | 1/2 lžičky cukru  | trocha mouky  | Náplně( vždy na jednu pizzu)  | Salsa verde: 1 sáček mozzarely (nakrájená na plátky),  | cca lžíce kaparů,cca 3 stroužky česneku (posekané, prolisované),petrželka (hladkolistá, ideálně čerstvá) - nasekaná, sůl, oliv. olej  | Cuketová: malinká cuketka (nastrouhaná),1/2 papriky (nakrájená na kostičky),1 malá cibule (najemno nakrájená),2 stroužky česneku (prosilované), 1/2 plechovky sekaných nakrájených rajčat (nebo čerstvá),oliv. olej,  | kečup,sůl, pepř, oregano na dochucení,eidam a nivu na posypání Chřestová / žampionová se smetanou:  | stroužek česneku (prolisovaný),150 g čerstvých žampionů (na plátky) nebo svazek zeleného chřestu (nakrájené na 2-3 cm špalíčky),cca 100 ml smetany ke šlehání,100 g strouhaného parmezánu,olej, sůl a pepř na dochucení  | S nakládanými artyčoky s kari a smetanou: 1/2 plechovky nakládaných artyčoků (pokrájených na plátky),  | 100 ml smetany ke šlehání,kari, sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Čtyři netradiční výborné pizzy:

cca 20 min přípravy, 1,5 hodiny kynutí, 15 min pečení

1. Těsto: Necháme vzejít kvásek, mezitím promícháme sůl s moukou, přilijeme vodu, olej a kvásek a vypracujeme pružné těsto. Necháme kynout 1,5 hodiny (i déle), aby zdvojnásobilo objem. (Lze použít též pekárnu na chléb, program na přípravu těsta - při využití funkce "odložený start" můžete přijít z práce a těsto je připravené k vyválení:-)

2. Z vykynutého těsta vyválíme 4 pizzy (používám klasický plech a dělám takové patvary, co nejsou ani kruhy, ani obdélníky, něco mezi tím) - přímo na pečícím papíře.

3. Připravíme náplně:
Salsa verde: poklademe pizzu mozzarelou, posypeme kapary, česnekem (rovnoměrně!), petrželkou a trochou soli. Zakápneme olejem.
Cuketová: osmažíme dozlatova na teflonce cibulku, ke konci na 1 minutu přidáme česnek (nesmí zčernat!), pak cuketu, rajčata, papriku a koření (včetně oregana). Dusíme do změknutí. Ke konci dochutíme kečupem, příp. dosolíme. Namažeme na pizzu, posypeme strouhaným eidamem a nivou. Nebo jen nivou.
Žampionová / chřestová: Česnek a houby (/chřest) podusíme na oleji (chvilku), osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Necháme bublat do zhoustnutí (cca 2 min). Poklademe na pizzu a posypeme parmezánem.
Artyčoková: Poklademe plátky artyčoků, zalijeme smetanou smíchanou se solí, pepřem a kari.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů (v horkovzdušné méně) - ideálně na funkci "pizza"/turboventilátor (spodní pečení + zadní kruhové topné těleso) nebo se spodním teplem. Pečení trvá cca 10 - 15 minut.


Doporučená příloha:
vychlazené bílé víno



Fotky receptu Čtyři netradiční výborné pizzy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čtyři netradiční výborné pizzy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !