Postup přípravy receptu Cukety a lilky s náplní:
1. Párátka namočte, aby se nespálila. Cukety podélně nakrájejte na tenčí plátky; budete jich potřebovat dvanáct, pro každého dva. Na každý položte plátek šunky. Stočte, spíchněte párátkem a grilujte asi pět minut na žhavém uhlí.
2. Stejným způsobem nakrájejte lilek, ale jednotlivé plátky stejnoměrně osolte a nechte chvíli stát, aby se ,vypotily‘. Potom je opláchněte, osušte, potřete olejem a ogrilujte bez náplně (lilek potřebuje o něco delší dobu na změknutí). Pak teprve zabalte do plátků sýr, spíchněte a ještě minutu grilujte.
Grilovaná zelenina
Různobarevné papriky, cukety, houby, rajčata, případně cibuli nakrájejte na úhledné kousky. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a grilujte. Navršte na opečené krajíce chleba – klasického českého nebo jakéhokoli oblíbeného.