Použité suroviny receptu Dalamánky plněné uzeným masem:
500 g hladké mouky
| 0,25 l vlažné vody
| 50 g droždí
| olej na potření
| 1 lžička soli
| 8 vajec uvařených natvrdo
| uzené maso nakrájené na špalíčky
| mouka na vál
| máslo na plech
| kmín
Postup přípravy receptu Dalamánky plněné uzeným masem:
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a lžíci mouky - necháme vzejít kvásek. Ten vmícháme do mouky a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak jej na pomoučeném vále rozdělíme na kousky velké asi jako na buchty, každý zploštíme a pak do něj zabalíme po kousku masa a dílku vejce - pečlivě uzavřeme a narovnáme na vymazaný plech. Posypeme kmínem a solí, v horké troubě upečeme dozlatova. Ihned po vyjmutí potřeme olejem.
Fotky receptu Dalamánky plněné uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!