500 g žitné mouky chlebové
| 350 ml nízkotučného mléka nebo vody
| mouku na vál tuk na vymazání plechu
| 100 g vařených brambor
| mouku na vál kmín a sůl na posypání
| 1 lžičku cukru
| 100 g sójové mouky
| 1 lžičku soli
| 50 g droždí
| mouku na vál mouku na vál
Postup přípravy receptu Dalamánky z žitné mouky:
Z droždí, vlažného mléka nebo vody, mouky a cukru umícháme řídké těstíčko a necháme je vzejít. Smícháme žitnou a sójovou mouku, sůl a dobře promícháme. Přidáme prolisované brambory, vlijeme kvásek z droždí a se zbylým mlékem nebo vodou vypracujeme tužší těsto. Necháme kynout 1 hodinu. Během kynutí několikrát pohneme vařečkou. Z těsta pak vytvoříme polodlouhé dalamánky. Klademe je na vymazaný plech a necháme asi 20 minut pod utěrkou kynout. Vykynuté dalamánky po délce nařízneme, potřeme vodou, posypeme kmínem a solí a pečeme ve středně teplé troubě. dozlatova.
Fotky receptu Dalamánky z žitné mouky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!