Použité suroviny receptu Dánská hnědá omáčka na různé použití:
1 lžíce másla
| 1 lžíce mouky
| 300 ml hovězího vývaru
| 8 lžic šťávy nebo výpeku z masa
| 1 lžíce želé z hroznů nebo jiného bobulovitého ovoce
| 1/2 lžíce rajského protlaku
| 2 lžíce portského vína
Postup přípravy receptu Dánská hnědá omáčka na různé použití:
Na středním ohni rozehřát máslo, přidat mouku a za stálého míchání připravit světlou zásmažku. Přidat vývar společně s masovou šťávou a dobře vše našlehat.
Za stálého míchání vařit, až směs trochu zhoustne. Přidat želé, protlak a portské víno.
Přelít jemným sítem do misky, nebo individuálních misek.
Fotky receptu Dánská hnědá omáčka na různé použití:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!