2 pórky
| 2 cibule
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 1/2 l vývaru z masoxu
| 200 g taveného sýra
| 1 žemle
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce petrželky
| dle chuti muškátový květ
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Dánská sýrová polévka :
Na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný a na kolečka nakrájený pórek osmahneme na části másla. Zeleninu vyjmeme, přidáme zbytek másla, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru, rozšleháme, dolijeme zbytkem vývaru, přidáme osmahnutou zeleninu a 20 minut povaříme. Potom do polévky přidáme na dílky nakrájený tavený sýr a koření. Po rozpuštění sýra polévku podáváme s kostkami osmažené žemle a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Dánská sýrová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!