Postup přípravy receptu Dánský koláč s pórkem:
1. Z mouky, droždí, 1/2 lžičky soli, 30 g másla a 125 ml vody rychle vypracujeme těsto. Mezitím, co těsto kyne, očistíme a omyjeme pórek. Nakrájíme ho na kolečka a podusíme, přidáme asi 2 lžičky vody, 30 g másla, rozdrcenou kostku na vývar, bylinky a papriku. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Vymastíme formu o průměru 26 cm. Z těsta vyválíme plát a dáme do formy. Ze zbývající asi 1/3 těsta vyválíme nudličky. Dno potřeme kečupem a naplníme pórkem a sýrem.
3. Vejce rozšleháme s vínem, solamylem, solí a pepřem. 2 lžíce směsi si ponecháme, zbývající slijeme na koláč. Na povrch poskládáme mřížky potřeme odloženým vejcem a pečeme zhruba 40 min.