Postup přípravy receptu Debrecínská žebírka:
Omyté a osušené kotlety naklepeme, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme jí do růžova. Na tento základ dáme připravené kotlety a po obou stranách je opečeme. Kotlety posypeme sladkou mletou paprikou, podlijeme, přiklopíme poklicí a dusíme 15 - 20 minut. Potom kotlety vyndáme. Do základu přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, na proužky nakrájenou debrecínku, oloupané a na tenká kolečka nakrájené rajče a zelenou papriku. Dusíme zhruba 10 minut. Podáváme tak, že dáme nejprve na talíř kotletu a na ní navršíme směs zeleniny s debrecínkou.
Přílohy: vařené těstoviny, dušená rýže, brambory s pažitkou