Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Delikátní uzené s čočkou

fotka Delikátní uzené s čočkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Delikátní uzené s čočkou:

2 uzená kolena, každé o váze zhruba 1,3 kg, očištěná  | 1 cibule, oloupaná a rozčtvrcená  | 2 mrkve, podélně rozpůlené  | 2 celerové řapíky, příčně rozkrojené na třetiny  |  pár čerstvých snítek tymiánu  | 1 bobkový list  |  Na čočku:  | 250 g zelené nebo hnědé čočky  | 1 pořádná lžička másla  | 1 velká cibule, na drobné kostky  | 1 velká mrkev, na drobné kostky  | 1 celerový řapík, na drobné kostky  | 1 vrchovatá lžíce nasekané zelené petrželky  |  pepř

Postup přípravy receptu Delikátní uzené s čočkou:

Než začnete vařit, spařte kolena a zbavte je nečistot. Jednoduše je vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte minutu vařit. Pak hrnec opatrně dopravte ke dřezu a slijte vodu. Ovařená kolena poté osvěžte tekoucí studenou vodou, nakonec vodu z hrnce vylijte.
Teď můžete začít vařit. K vepřovému přidejte do hrnce cibuli, mrkev i celerové řapíky, tymián a bobkový list. Zalijte čerstvou studenou vodou a přiveďte k mírnému varu. Teď můžete hrnec přiklopit a uzená kolena zvolna 3 hodiny vařit.
Maso je správně uvařené, když se snadno odděluje od kostí. Hrnec sejměte z plamene a obsah nechte alespoň patnáct, ale nejlépe 30 minut odpočívat, aby bylo maso pěkně měkké. Pak kolena vyjměte a nechte zchladnout natolik, aby se vám s nimi pohodlně pracovalo. Slijte 900 ml vývaru a dejte stranou. Zbývající vývar uschovejte.
Je čas pustit se do přípravy čočky. Přebranou čočku nejprve vsypte do hrnce s vroucí vodou, pak slijte přes cedník a propláchněte tekoucí studenou vodou. Tím čočku nejen dokonale vypláchnete, ale urychlí se i samotné vaření.

Máslo rozpusťte ve středně velkém rendlíku. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a celerový řapík. Přiklopte a nechte 5–6 minut dusit. Pak vsypte čočku a vlijte 900 ml vývaru (pokud se vám příčí použití vývaru z uzeného masa, použijte jiný, třeba zeleninový nebo kuřecí). Čočku přiveďte k varu a vařte cca 30 minut doměkka – občas zkontrolujte, případně dolijte vývar. Výsledná čočka by měla být sypká, ale měkká, bez zbytečné vody okolo.
Zhruba 10 minut před tím, než by čočka měla být dovařená, vykostěte uvařená uzená kolena a zbavte je tuku a kůží – měli byste získat hromádku čistého masa. To nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Vmíchejte do uvařené čočky spolu s petrželkou. Důkladně opepřete, případně zvlhčete trochou vývaru. Podávejte.


Fotky receptu Delikátní uzené s čočkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Delikátní uzené s čočkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !