Postup přípravy receptu Dezert s tajemstvím:
Nejdříve si podélně rozdělíme piškotový korpus na polovinu. Poté dáme jednu polovinu korpusu do připravené zapékací nádoby.
Na to nakapeme polovinu množstvi-dle chuti - brandy a griotku, aby tím korpus navlhl. Navrch naklademe vanilkovou, dobře chlazenou zmrzlinu, přiklopíme na ni druhou polovinu piškotového korpusu. I druhou polovinu korpusu pokropíme připraveným alkoholem. Necháme uležet a dáme do ledničky.
Mezitím vyšleháme sníh z bílků, společně s cukrem, který přisypáváme postupně, aby se nám bílky nesrazily. Vyndáme z chladničky dezert a na něj zdobítkem dáme připravený sníh.
Pod formu s dezertem dáme plech nebo jinou další nádobu, na kterou vsypeme kostky ledu, aby nám dezert ze spoda chladl kvůli zmrzlině a zeshora v troubě rozehřál sníh.
Než pokrm dáme do trouby, posypeme povrch sněhu jemně cukrem, aby nám zkaramelizoval. Vše vložíme do trouby a pečeme do té doby, než nám sníh na povrchu zhnědne.