Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Dezert z citusových plodů, mandlí a čokolády:
3 mandarinky
| 2 pomeranče
| 2 grepy
| na ozdobu čokoládové hoblinky
| mandle
| sirup
| 1 dl vody
| 2 pomeranče
| 3 lžíce cukru krupice
| 1 citron
| 2 špetky skořice
Postup přípravy receptu Dezert z citusových plodů, mandlí a čokolády:
Plody ovoce oloupeme a nakrájíme na kolečka silná zhruba 1 cm.
Dva pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj rovněž šťávu. Poté si připravíme sirup, kterým budeme ovoce polévat. Do menšího hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, skořici, pomerančovou a citronovou šťávu a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Kolečka ovoce rozdělíme na talíře a přelijeme připraveným sirupem. Dezert posypeme sekanými mandlemi, čokoládovými hoblinkami a ihned podáváme.
Fotky receptu Dezert z citusových plodů, mandlí a čokolády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!