Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Divočák s pikantní smetanovou omáčkou:
600 g kýty z divočáka
| 60 g uzené slaniny
| dle potřeby: vepřové sádlo
| dle chuti: kořenová zelenina (cibule petžel, mrkev a celer, toho nejvíce)
| dle chuti: ocet
| 4 bobkové listy
| dle chuti: tymián, celý černý pepř, celé nové koření, kůra i šťáva z jednoho citronu
| 1 lžíce hořčice
| 1-2 lžíce šípkové zavařeniny
| 5 dl smetany
| 2 lžíce hladké mouky
| dle potřeby: masový vývar
Postup přípravy receptu Divočák s pikantní smetanovou omáčkou:
Z masa pomocí ostrého nože odstraníme blány a prošpikujeme ho špalíčky slaniny. Na pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme na jemno nakrájnou kořenovou zeleninu a osmažíme ji do zlatova. Pokapeme trochou octa, podlijeme vývarem a přidáme bobkové listy, tymián, pepř, nové koření, šťávu z citronu, hořčici a zavařeninu. Maso podle chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a udusíme ho do měkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu přecedíme, (uschováme zeleninu) a zahustíme ji moukou rozkvedlanou ve smetaně. Necháme dobře povařit a popřípadě dochutíme. Na servírovací mísu položíme maso nakrájené na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a vše zalijeme přecezenou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Divočák s pikantní smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!