150 g práškového cukru
| 1 vejce
| 5 lžic mléka
| 50 g másla
| 2 lžíce medu
| 1 lžička jedlé sody
| 450 g hladké mouky
| Nadívka:
| 1/2 l mléka
| 200 g másla
| 200 g práškového cukru
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 80 g hrubé mouky
| 100 g ořechů
Postup přípravy receptu Doboškové medové řezy:
Do pánve dáme práškový cukr, vejce, mléko, máslo, med, jedlou sodu a všechno vaříme 2 minuty. Na moukou vysypanou desku vylejeme uvařenou masu a dobře vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme a na vymaštěném plechu zvlášť ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené díly spojíme nádivkou, povrch polejeme kakaovou polevou a pokrájíme na řezy.
Nádívka: V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. máslo dobře vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem a smícháme s chladnou kaší. Nakonec přimícháme k nadívce mleté ořechy.
Fotky receptu Doboškové medové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!