Korpus: 200 g másla
| 6 ks vajec
| 180 g krystalový cukr
| špetka citronové kůry
| 180 g hladké mouky
| Krém: 100 g cukru krupice
| 330 ml smetany ke šlehání
| 170 g čokolády na vaření
| 90 g kakaa
| 70 g pokrmového tuku
| 70 g másla
| Na čokoládovou polevu: 200 g čokolády
| 50 g moučkový cukr
Postup přípravy receptu Dobošův dort:
Krém připravíme den předem. Cukr, smetanu a tuk přivedeme k varu. Vmícháme kakao a nastrouhanou čokoládu. Druhý den do krému zašleháme změklé máslo. Na korpus upečeme šest kulatých plátků. Máslo vyšleháme se žloutky a třetinou cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Polovinu sněhu zlehka vmícháme do máslového krému a po částech vmícháme mouku a nakonec zbylý sníh. Hmotu ihned rozetřeme na pečící papír do tvaru plátků pečeme zprudka asi při 200-220 C. Plátky k sobě spojujeme krémem a dort necháme v chladu ztuhnout. Na polevu vmícháme do rozpuštěné čokolády cukr a 20 ml teplé vody. Celý dort jí potáhneme a necháme ztuhnout. Povrch dozdobíme zbylým kakaovým krémem a čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Dobošův dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!