Postup přípravy receptu Domácí anýzový chléb:
Do mísy nasypeme 1/3 mouky, uděláme důlek, nalijeme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme kostku droždí, můžeme přidat anýz, těsto je pak voňavější. Prohněteme těsto a necháme 20 minut vykynout. Přidáme další 1/3 mouky a opět necháme kynout. Nakonec přisypeme zbytek mouky, sůl, kmín, ocet a podle potřeby vlažnou vodu tak, abychom vytvořili vláčné těsto, které drží tvar. Důkladně prohněteme a necháme kynout na teplém místě. Poté znovu propracujeme a těstem několikrát uhodíme o vál. Vytvarujeme bochánky, které necháme kynout 20 minut na pomoučené ošatce. Předehřejeme troubu na 210 °C. Vykynutý bochánek přendáme na plech vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a pečeme hodinu. Po upečení chléb opět potřeme vodou.