Použité suroviny receptu Domácí bílý chléb s olivami:
50 g černých oliv
| 200 ml teplé vody
| 400 g hl. mouky
| 20 g droždí
| 50 g zelených oliv
| špetka sůl a cukr
| 3 lžíce oliv. oleje
Postup přípravy receptu Domácí bílý chléb s olivami:
Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme.
Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Potom těsto rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30 x 15 cm. Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olivovým olejem a nechá ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 220 °C a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout.
Fotky receptu Domácí bílý chléb s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!