Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí cannelloni plněné listovým špenátem

fotka Domácí cannelloni plněné listovým špenátem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:

těsto:  | 300 g hladké mouky  | 3 vejce  | 1 lžíce olivového oleje  | náplň:  | 300 g hlívy ústřičné  | 500 g listového špenátu  | 1 cibule  | 2 stroužky česneku  | 100 g parmazánu  | 200 g panchetty  | 1 kg husích jater  |  martini extra dry, sůl, pepř, máslo  | omáčka:  | 340 g přepuštěného másla  | 2 šalotky  | 2 rajčata  | 4 žloutky  |  bílé víno  |  sůl, pepř, čerstvý estragon

Postup přípravy receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:

Z mouky, vajec, olivového oleje a soli vytvoříme těsto na domácí cannelloni, zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici. Husí játra očistíme a necháme odležet v martini, soli a pepři. Těsně před podáváním opékáme do růžova. Panchetu nakrájíme na kousky a společně s plátky česneku a jemně krájenou cibulí opečeme do zlatova. Poté přidáme hlívu a orestujeme, nakonec vmícháme listy špenátu a krátce prohřejeme, dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Odstavíme z hořáku a vmíchá- me strouhaný parmazán a opečená játra. Těsto vyjmeme z lednice a vyválíme na plát, z kterého vykrájíme 10 kousků těsta cca 20 x 20 cm. Těsto uvaříme na skus v osolené vodě s olivovým olejem. Vyjmeme z hrnce, schladíme a do těsta zabalíme směs špenátu a hub. Vyrovnáme do pekáče a zapečeme v troubě. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni (nesmí se vařit) společně s přepuštěným máslem, vínem, solí, pepřem a jemně krájenou šalotku v kompaktní napěněnou omáčku, dochutíme estragonem a přidáme kostičky rajčat. Cannelloni naskládáme na talíř a přeléváme omáčkou.


Fotky receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí cannelloni plněné listovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles