Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 1 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:
těsto:
| 300 g hladké mouky
| 3 vejce
| 1 lžíce olivového oleje
| náplň:
| 300 g hlívy ústřičné
| 500 g listového špenátu
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 100 g parmazánu
| 200 g panchetty
| 1 kg husích jater
| martini extra dry, sůl, pepř, máslo
| omáčka:
| 340 g přepuštěného másla
| 2 šalotky
| 2 rajčata
| 4 žloutky
| bílé víno
| sůl, pepř, čerstvý estragon
Postup přípravy receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:
Z mouky, vajec, olivového oleje a soli vytvoříme těsto na domácí cannelloni, zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici. Husí játra očistíme a necháme odležet v martini, soli a pepři. Těsně před podáváním opékáme do růžova. Panchetu nakrájíme na kousky a společně s plátky česneku a jemně krájenou cibulí opečeme do zlatova. Poté přidáme hlívu a orestujeme, nakonec vmícháme listy špenátu a krátce prohřejeme, dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Odstavíme z hořáku a vmíchá- me strouhaný parmazán a opečená játra. Těsto vyjmeme z lednice a vyválíme na plát, z kterého vykrájíme 10 kousků těsta cca 20 x 20 cm. Těsto uvaříme na skus v osolené vodě s olivovým olejem. Vyjmeme z hrnce, schladíme a do těsta zabalíme směs špenátu a hub. Vyrovnáme do pekáče a zapečeme v troubě. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni (nesmí se vařit) společně s přepuštěným máslem, vínem, solí, pepřem a jemně krájenou šalotku v kompaktní napěněnou omáčku, dochutíme estragonem a přidáme kostičky rajčat. Cannelloni naskládáme na talíř a přeléváme omáčkou.
Fotky receptu Domácí cannelloni plněné listovým špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!