30 g droždí
| 400 g hladké mouky
| 100 g černých oliv
| 50 ml olivového oleje
| 1 lžička soli
| 50 g sušených rajčat
| rozmarýn, tymián, dýňová a slunečnicová semínka na ozdobu
Postup přípravy receptu Domácí chléb s olivami:
Droždí rozdrobíme a spolu se 3 lžícemi mouky rozpustíme ve 150 ml vlažné vody. na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvalitní olivový olej, sůl a kvásek a celou směs řádně prohněteme. Těsto necháme v teple vykynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem). Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Bylinky opereme a nasekáme, olivy vypeckujeme a pokrájíme. Rajčata, bylinky a olivy zapracujeme do těsta a opět necháme vykynout. Poté chlebové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vytvoříme menší bochníček. Bochníčky opět necháme dobře vykynout a pak je pečeme v mírně předehřáté troubě při 200 st.C asi 25-30¨. K olivovému chlebu nebudete potřebovat žádnou přílohu je velmi chutný sám o sobě.
Fotky receptu Domácí chléb s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!