Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 41 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí hruškový kompot:
3,5 kg zralých tvrdých hrušek
| 1 l vody
| 300 g cukru krystal
| 10 hřebíčků
| 40 g kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu Domácí hruškový kompot:
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrájíme podélně na poloviny nebo čtvrtky a zbavíme jádřinců a stopek. Nakrájené hrušky zalijeme vodou s trochou kyseliny citrónové, což nám zajistí, že hrušky nezhnědnou. Tvrdé hrušky krátce povaříme v okyselené vodě a poté je uložíme do sklenic. Nálev připravíme povařením vody, cukru a hřebíčku. Podle míry sladkosti přidáme případně trochu kyseliny citrónové. Naplněné sklenice sterilujeme přibližně 20 minut při 85 °C.
Fotky receptu Domácí hruškový kompot:
Fotky vložil: katkina,jirajanka,tvackova1,VendaD,vilka