2 kg jablek
| 250 g mouky
| 250 g másla
| 250 g tvarohu
| 3 - 4 lžíce třtinového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Domácí jablečný koláč:
Jablka oloupáme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s hnědým třtinovým cukrem a uvedeme do varu. Rozvaříme je a necháme vychladnout. Z másla, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme ho na třetiny. Dvě třetiny rozválíme, dáme na vymazaný plech a poklademe rozvařenými jablky. Zbylou třetinu nakrájíme na proužky a vyrobíme na koláčky mřížku. Pečeme při 175 stupních asi 1 hodinu.
Fotky receptu Domácí jablečný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!