Postup přípravy receptu Domácí křehounké banketky:
Na začátek si z torchy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Když nám pěkně vyskočí, dáme do mísy větší část mouky, sůl, tři vejce a již zmíněný kvásek, promísíme a nakonec přidáme olej a trochu mléka, eventuelně mouky, to vše dle hustoty těsta. Mělo by být hladké a vláčné a ne příliš tuhé. Řádně propracujeme a necháme asi hodinku kynout na teplém místě. V průběhu kynutí těsto ještě propracujeme.
Po hodince kynutí z těsta tvoříme banketky (nebo kuličky - tedy jako by houstičky, nebo jakékoliv tvary), vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme mákem, sezamem nabo kmínem (nápadům se meze nekladou) a pečeme na cca 160 °C až do zezlátnutí.