Postup přípravy receptu Domácí krtkův dort na plechu:
Nejdříve si ze 250 ml mléka,2 ks vanilkového pudinku a 4 lžic cukru, uvaříme pudink.
Pak si připravíme těsto z 300g hladké mouky, 180g cukru, 3ks vajec, 3 polévkových lžic kakaa, 200ml oleje, 200 ml mléka a 1ks prášku do pečiva.
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Pak smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a dáme péct na 160°C asi na 30 minut. Meztím si připravíme stracciatelový krém. Ten si připravíme následovně: 250 g tvarohu, 400 g zakyslé smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr a již výše zmíněný uvařený pudink. Vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink a nastrouhanou čokoládu na vaření s vanilkovým cukrem. Nakonec si vyšleháme
smetanu a zašleháme ji do krému. Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě mřížky, aby se nám buchta dobře dlabala. Lžíci střed buchty vydlabeme. Ale ne až na dno. Vydlabané kousky dáme bokem do misky. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
Fotky receptu Domácí krtkův dort na plechu:
Fotky vložil: Bezinka,Sametka,pajunc,ivanao,LENČA611