Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 06.07. 2025
Dnes má svátek Jan Hus
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Domácí kynuté osmičky ze Slovenska

fotka Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Domácí kynuté osmičky ze Slovenska:

250 g polohrubé mouky  | 50 g másla  | 1 ks droždí  | 10 dkg cukru krupice  | 1/2 prášku do pečiva  | cca 8 - 10 dl vroucí vody  | 1 g soli  | 5 dkg gulášového koření  | 3 ks vajec

Postup přípravy receptu Domácí kynuté osmičky ze Slovenska:

Z polohrubé mouky, cukru, másla, vody, prášku do pečiva, 2 vajec, vroucí vody a soli vypracujeme vláčné těsto, které se nám nesmí lepit na ruce. Hotové těsto necháme v míse ( nejlépe na teplém sporáku ) pod utěrkou vykynout 1 hodinu. Po uplynutí hodiny z těsta vytvarováváme osmičky ( housky ), které klademe na plech s pečícím papírem. Housky na plechu ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme troškou gulášového koření. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25 minut. Hotové housky můžeme podávat jen tak s máslem ke snídani či k hlavnímu jídlu ( polévka ) nebo k večeři .


Fotky receptu Domácí kynuté osmičky ze Slovenska:

Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Fotky vložil: paji,liddduska 
Hodnocení receptu Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Domácí kynuté osmičky ze Slovenska
Obrázek uživatelky
profil
Tak bych řekla, že z těchto surovin vláčné těsto nevypracuju, ani kdybych byla kouzelník.
8-10 dl vroucí vody je litr případně o 2 dl méně. Když do toho vsypu 1/4 kg mouky, tak mám v nejlepším případě nějakou lepenici, ale těsto určitě ne.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles