Vložil: | sneck |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 5 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 76 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí mazanec:
10 dkg cukru krystal
| 50 dkg polohrubé mouky
| 2 žloutky
| 10 dkg Hery
| 2,5 dkg droždí
| špetka soli
| 1/4 l mléka
| hrozinky
| mandle
| vanilkový cukr
| nastrouhaná citronová kůra
Postup přípravy receptu Domácí mazanec:
Droždí smícháme s dvěma lžícemi mouky a cukru a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě kynout. Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit tuk. Poté v něm rozmícháme vejce. Do mísy přidáme mouku, sůl, cukr, vykynutý kvásek a vše ostatní včetně mléka. Dobře promícháme. Necháme kynout 2-3hodiny. Vytvoříme velký bochánek, do kterého navrch vyřízneme kříž. Necháme mazanec půl hodiny kynout pod utěrkou. Potřeme bílkem a polepíme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C. Mazanec je hotový v momentě, kdy do něj zapíchnutá špejle je po vytažení suchá.
Rada: Pokud bude mazanec z vrchu tmavnout a uvnitř ještě nebude dost propečený, můžeme ho lehce zakrýt alobalem.
Fotky receptu Domácí mazanec:
Fotky vložil: hlouskova,VendaD,Marci7,beruschka6,Torta,katzvel,fesoj,evabel