Postup přípravy receptu Domácí meruňková zmrzlina:
Meruňky opláchnout ve studené vodě a vypeckovat. Do hrnce nalít asi 100 ml vody, přisypat 100 g cukru a přivést k varu. Přidat meruňky a zvolna je „rozdusit“.
Zbylý cukr našlehat v kovové míse se žloutky a nad párou míchat do zhoustnutí. Smetanu zahřát k bodu varu, přimíchat ke žloutkům, odstavit a nechat vychladnout.
Připravené meruňky prolisovat přes jemné síto a vmíchat do kotlíku se smetanovým krémem. Mísu postavit do dřezu se studenou vodou a za stálého míchání hmotu vychladit. Poté ji přelít do zmrzlinového strojku a zmrazit. Pokud není strojek k dispozici, přelít hmotu do nižší kovové mísy a dát do mrazáku. Po 5 minutách tuhnoucí zmrzlinu promíchávat, aby ledové krystalky byly co nejjemnější.