Postup přípravy receptu Domácí ovocná zmrzlina:
1) Jahody dáme je do větší misky a zasypeme lžící cukru. Poté opatrně promíchneme, aby se jahody trochu obalily cukrem, ale abychom je nerozmačkali. Přidáme oloupaný, na kousky nakrájený banán a mísu dáme do mrazáku, kde zůstane několik hodin, dokud nejsou jahody zmzlé (tzv. na kost)-> nejlépe přes přes noc. Asi po hodině mražení je vhodné namrzlé ovoce v míse trochu promíchat aby se od sebe oddělilo a později se nám neslepilo.
2) Zmražené jahody a kousky banánu dáme do mixéru či jiného robota, který má nože na sekání masa (v mixéru s metličkami a s ponorným mixérem to nejde a navíc hrozí zničení!!) Několikrát přerušovaně mixneme, abychom "rozdrdili" větší kusy jahod a pak mixujeme dokud nám nevznikne jemná ledová jahodová drť. To trvá cca půl minuty. Poté drť zalijeme trochou smetany(mléka), přisladíme, zamícháme a opět mixujeme. Za stálého a rychlého mixování pomalu přiléváme zbylou smetanu (či mléko) až dosáhneme krémové konzistence (doporučuji udělat trochu řidší konzistenci, zmrzlina v mrazáku ještě ztuhne). Dáme do mrazáku a po zatuhnutí podáváme..