500 g jakékoli mořské nebo sladkovodní ryby
| 1 hrnek octa
| 4,5 hrnku vody
| podravka
| sůl
| pepř
| magi
| 3 velké cibule
| 1 KL cukru
| 5 kuliček nového koření a celého pepře
| 2 ks bobkového listu
| hladká mouka
| vajíčko na obalení
Postup přípravy receptu Domácí pečenáče:
Filety osolíme, opepříme a obalíme nejprve ve vajíčku a pak teprve v mouce. Opatrně usmažíme a necháme chladnout. Mezitím si připravíme nálev: Vodu, ocet, vegetu, cukr, maggi, koření a cibuli nakrájenou na kolečka necháme přejít varem (cca 3 minuty na mírném ohni). Necháme vychladit (můžeme ochutnat a dle potřeby dochutit). Poté do připravené nádoby klademe filé a nakonec přelijeme nálevem s cibulí. Necháme odležet do druhého dne. Podáváme s chlebem či vekou.
Fotky receptu Domácí pečenáče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!